Rekisteröintinimien ideointi on ulkoistettu tällä kertaa- niitä odotellessa työnimiksi päätettiin Three Amigos- teemalla Dusty, Lucky ja Ned, joista Dusty ensimmäisenä syntynyt isänsä poika, Lucky sievääkin sievempi emänsä tyttö ja Ned itseään iltapäivään odotella antanut pojankloppi. Semantiikan näytellessä suurta osaa elämässäni, on näiden työnimienkin taustalla eräs minulle merkityksellinen asia.

Aikaisempien pentueiden nimissä semantiikka on myöskin näytellyt suurta osaa, kukin omaa ajanjaksoaan kuvaten. Ensimmäisen, vuonna 1999 syntyneen J-pentueen nimet saivat alkunsa countrytohtori Teppo Nättilän orkesterista Jolly B´Good, jossa ystäväni Horton esiintyi main vocalistina tuohon aikaan. Tuo nimihän on kekseliäästi vedetty legendaarisesta Johnny B´Goodista, joka sitten sekin sai paikkansa nimilistassa. 2002 kaiuttimilla miinoitetussa talossani soi pääasiallisesti blues, joten M-pentueen nimet kaivettiin Miracle Mill:iä lukuunottamatta vanhojen vinyylien selkämyksistä. Miracle Mill löytyi koiravartija-kollegani treenikämpän tiloissa sijainneesta vanhasta, isosta koneesta, jonka kylkeen ruuvatun, soikean Miracle Mill- laatan Toni oli irroittanut ja siirtänyt bassorumpuunsa.

A-pentueen nimet löytyivät eri Amerikan alkuperäiskansojen kielistä; kaikki pentujen nimet tarkoittavat "koiraa" eri intiaaniheimojen kielillä/murteilla. O-pentueen nimien valinnassa auttoi Aikion Maria joten jokainen pentu sai luonnettaan kuvaavan saamenkielisen nimen. Three Amigosin äitikoiran saamenkielinen nimi Oahpis tarkoittaa tuttavaa, tuttua. Hollanninkielen "tuntea" - sana kuuluu muodossa "kennis", josta sitten kutsumanimi kääntyykin kätevästi Kenne:ksi ja Kenkuksi.

Kuten mainittu, nyt nimien laadinta on ulkoistettu ystävälleni, joka tällä hetkellä sekä auttaa ja neuvoo että on tukena omille ratkaisuilleni. Nimien semantiikka tulee siis olemaan ehkä henkilökohtaisempi kuin koskaan. Myös pentujen työnimi on eri koukauksien kautta tästä ystävästäni johdettu. Jännityksellä odotan, millaisia nimiä saan SKL sähköiseen pentueilmoitukseen loppuviikosta kirjoittaa

Three Amigosien tämänhetkinen päätyö on kyljen kautta ympäri kieriminen, nisän imeminen ja tajukankaalla matkustelu. Mahat ovat aivan pullollaan maitoa. Aamulla sain Kenkun sen verran pidemmäksi aikaa pois laatikosta, että sain lapset punnittua. Dustyn syntymäpaino oli 472 g -> 540 g, Luckyn 430 g -> 480 g ja Nedin 410 g -> 480 g. Ihan koko vrk:ta ei punnitusten välillä ollut mutta nytkin mitattu nousu vaikuttaa hyvältä. Maitoa tulee runsaasti ja pennut ovat hyvin, hyvin hiljaisia joten tyytyväisyyttä lienee ilmassa. Pientä nillitystä kuuluu emon häipyessä laatikosta tai asetellessa itseään jonkun lapsen jalan päälle mutta muuten tekee mieli käydä minuutin välein tökkimässä että ovatko hengissä

Päivittäisiä uusia kuvia pyrin vastedes lisäämään Picasaan

Nyt ruokkimaan laumaa.