..kun oliskin aprillipilaa mutta eehei, ihan täyttä, karmaisevaa totuutta oli se siivo, joka tentistä tullessani köökinlattialta löysin. Noita oli sitten kammennut ruhonsa pentuhuoneesta ja repinyt roskapussin p**un päreiksi. Yritin olla oikein vihainen komentaessani j ohjatessani akan takaisin omaan huoneeseensa ja mitä tekee akka? Nokka rypyssä hymyilee ja hirvistelee Kieli ulkona

Päivä on muuten mennyt jäitä poltellessa; hieman levottomuutta havaittavissa, maito laskeutunut ja peräpään nuoleminen aktiivista. Lämmöt mitattu eilen ja tänään; 37,8 ja 37,6. Kerran on jo järjestellyt pentulaatikon pohjavillat uuteen uskoon mutta muuten ilmeisesti ei oo sen (lootan) hienoudesta lainkaan samaa mieltä kuin minä. Ruokahalu on heikkoa huonompi ja ah! nuo ahdistuneet mölinät pitkälleen laittautuessa.. Ei ollut maailman paras ajatus lykätä muuttoa toiseen huoneeseen niin pitkälle; selvästi akkaa ahistaa kun joutilaat pääsivät olohuoneen sohville mamman kanssa kattoon töllöä..

Peke muuten yllätti taas- varmaan myös itsensä. "Muutama" noita samanrotuisia on talon läpi vuosien varrella kulkenut mutta Pekkaniska on ENSIMMÄINEN, jonka kanssa sohvaa jakaessa saa omia jalkojaan pitää missä haluaa ilman, että rekku lähtee haneen vaivautuneen ja kärsivän oloisena. Eehei, Pekkapentu on sitä tyytyväisempi, mitä suuremmalle mutkalle varpaat sen kirsun ympärille kiertää. Saattaa olla kyllä uutuudenviehätystäkin; Peke kun on viimeksi viettänyt yönsä talon ihmisväen joukossa maahanmuuttonsa jälkeiset kolme kuukautta. Tähän syitä monia; ensinnäkin jätkä oli nuorempana sen sortin apina, ettei mikään portti tai levy sen kiipeämistä estänyt ja toiseksikin talon narttukoirakanta pitää huolen siitä, että joku akka on aina juoksun takia eristyksissä= olohuoneessa.

Huolestuneille huomautettakoon, että kyllä Pekka ihan talossa sisällä asuu mutta yöpyy ja viettää joutenoloaikansa omassa, täysinvarustetussa mutta vähemmän antiikkikalusteita sisältävässä huoneessaan. Siellä ei niin väliä, vaikka seinistä repii hiukan pinkopahveja ja mammavainaan parempia tapetteja.