Monta asiaa saatu päätökseen. BH-koe suoritettiin Pekan kanssa 19.8. 2009 Vätin kentällä. Suuri kiitos järjestäneelle yhdistykselle kouluttajieen kärsivällisyydestä kanssamme! Liikkeestä istumisen sijaan kävi maahan ja paikallaolosta suoritti parina kisanneen koiran ohjaajalle luoksetulon, kun suorittava koira ei kolmannellakaan käskyllä maassaolostaan suostunut luoksetuloa tekemään. Kaikilla muilla oli hauskaa... Nyt alkaa sitten se viilaaminen ja hiominen; noudot ovat jo perustekniikaltaan kunnossa ja eteenmeno täysin opettamatta -muut liikkeet vielä hiotaan niin, että toimii säällä kuin säällä, kentällä kuin kentällä.

Hakutreeneissä on nyt pariin otteeseen treenattu Nietosvaaran Päivin kolmiohässäkkäopeilla ilmaisua. Oli hienoa nähdä, että luettu teoria toimi käytännössä. Vielä muutama varmistava harjoitus ja ilmaisu siirretään metsään. Hakuporukka pelittää hienosti; on hienoa nähdä kun doopermannitkin pelittävät niin kuin ennen vanhaan!

Puruissa treenataan kisaliikkeitä. Piilonkierroissa tarvitaan vielä muutama erillinen harjoitus, ohjaajasta ottaa lievää häiriötä muuten loistavassa vartioinnissa ja hihaan tumppaa hiukan kun tulee piilolle. Nämä kuitenkin minor- ongelmia, jos ongelmia lainkaan; joitain virheitä pitänee antaa anteeksi kun sillä voittaa muilla alueilla enemmän kuin virheistä menee pojoja. Hallintaa, hallintaa, sano!

Jäljellä astuttiin taaksepäin askel jos toinenkin. Mitään kardinaalimokaa ei kuitenkaan ole tapahtunut joten metsäjäljellä aloittaminen kevään karkeloissa ei vielä ole poissuljettu, kunhan vain jaksaisin itsemme raahata pellolle hieman useammin. Bah.

Uusi perheenjäsenkin on kasvamassa; Karma-Burman 15.8 syntynyt veljentytär Kendo muuttaa meille kunhan luovutusiän saavuttaa. Kahden vuoden osotus siis päättynyt.