Kilttinä siis pitäisi pysyä, jos lahjoja meinaa saada. Amigosit eivät tästä liene koskaan kuulleetkaan koska naskalihampaita kokeillaan *aivan* kaikkeen eikä pentusten joukossa enää kykene kävelemään ilman, että lahkeissa roikkuu kolme parin kilon painoista kiukkupussia.

Vierailulla on käynyt vasta muutama ihminen mutta heidän antaumuksensa pentujen kanssa peuhaamiseen on ollut sitäkin suurempi ja panoksensa pentujen sosiaalistamisessa tärkeämpi. Kiitos Maria ja Hanna, Lotta, Oona ja Unna Tulevana viikonloppuna ja viikkona torpan ovet ovat avoinna ja pöydässä kystä kyllä joten uusia juttuja tiedossa. Eilen keskiviikkona päästin pennut viideksi minuutiksi pihalle -14 asteen pakkaseen Pekka seuranaan. Pekka näytti Amigoseille michelininpyörityskikkoja (joista Lucky näytti olevan eniten kiinnostunut) ja ison lumikolan kyydissä käytiin rekiajelulla. Aiempien pentujeni ulkopuuhiin on näitä juttuja hankala verrata, koska aina ennen ovat kyseessä olleet kesäpennut, jotka kolmeviikkoisina on ensimmäistä kertaa kannettu nurmikkoa ihmettelemään ja siitä sitten loppuaika aamusta iltaan pentutarhassa. Amigosit ovat ensimmäisestä kerrasta lähtien tulleet ulos itse -samoin kuin sisään. Ainoa suht vertailukelpoinen toiminto on portaissaliikkuminen kera kutsusta luoksetulon; nämä ovat selvästi "helpompia" näille kuin aiemmille lapsille. Taistelu/repimishalua pennuilla on.. sanoisinko riittävästi. Eilen lähti tuvan iso lp- lankamatto kolmikon matkaan pöytineen päivineen. Lotta toi mukanaan lentoboxin, jonka tutustuttamismielessä laitoin pentuhuoneeseen. Boxiin menivät kaikki, samantien, ja on nyt Nr 1 -nukkumapaikka. Säkkituoli ei ole enää Pop. Tänään olen yrittänyt saada eläinlääkäriämme Tuomo- Setää kiinni sirutus- ja tarkastuasjasta sopiakseni mutta tähän mennessä aamua en ole vielä onnistunut. Kunnaneläinlääkärillä saattaa noita kiireellisiä juttuja tulla aina kovinkin äkkiseltään joten soittelemma myöhemmin uudestaan.

Kynsienleikkuu on viivästynyt johtuen siitä, että yksin en hommasta selviydy. Kakarat eivät yksinkertaisesti pysy paikoillaan vaikka umpiunesta ottaisin varovasti syliin. Pitänee Fia- apuria kysellä vkonlopuksi. Myös eka madotus on normiaikataulusta myöhässä; korreloi siihen, että emältä maitoa on piisannut ja kiinteän muonan syönti viivästyi sekin. Tietenkin olisin voinut suorittaa madotuksen tahnalla mutta jotenkin olin vain fiksoitunut jauhemuotoon.

Tänään laitoin pennuille kaulapannat. Olivat onneksi oston jäljiltä jo oikeassa koossa ja nyt tuvasta löytyy kolme rääpälettä joiden matka kulkee muutaman askeleen -> istu ja rapsraps -> askelia -> istu ja rapsraps Rapsuttelu ja hetkittäinen vinkuminen jatkui bout viisi minuuttia ja nyt mennään taas ilman katkoja. Minä kun kuvittelin, että saisin eläinlääkärikäynnin ajaksi niille muuta ajateltavaa. Pah.

Ruoka maistuu jo hyvin. Kenkku käy vielä muodollisesti imettämässä aamuin illoin mutta maidontuotos on kiitettävästi ehtynyt. Amigosien päivämenuuseen kuuluu kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, keitettyä riisiä, keitettyä kananmunaa, A- piimää, naudan mahaa/lohta/jauhelihaa ja pentukuivamuonaa sekä raakoja (lihaisia ja rasvaisia) luita.

Viikonlopun lapsiterapiaa on nähtävillä Youtubessa TÄÄLLÄ ja Pekka- isän lauantaiset treenit TÄÄLLÄ.