Kun eilisiltana Kenkkua sai melkein kivittää, että sen saisi etenemään ulko-ovelta pihalle päin ja ruokakuppiin ei koskenut juuri lainkaan, on tänään kuppia saanut täyttää jo kahdesti ja pihallakin on viihtynyt jopa kaksi minuuttia kerrallaan. Menehtyneiden E-pentujen aikana opin, että kun narttu luonnollisista syistä nirsoilee syömisensä kanssa synnytyksen jälkeisinä päivinä,  sille alkaa helposti mutta  virheellisesti tarjoamaan gourmet- aterioita sen muonan sijaan, mitä se tiineyden aikana on tottunut saamaan. Ymmärrettäväähän tuo; kun faktaa on se, että ensimmäisen imetysviikon aikana ravinnontarve on +50% ylläpitoruokintaan nähden eikä edes tuo ylläpitoannos näytä uppovan niin herkkä mieli taipuu mielistelemään ja pannukakku lentää uuniin kovin helposti. Itsehillintää pitäisi kuitenkin harjoittaa muonan koostumuksen suhteen koska täysin uudenlainen ruoka muuttaa myös emon maidon koostumusta, joka taas vaikuttaa pentujen ruoansulatukseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Koiran nk maksimi syöntimäärä (eli kuinka paljon ruokaa se kykenee päivässä syömään) lasketaan koiran elopainosta. Kenkku painaa 20 kg joten sen maksimi syöntimäärä on 700 g. SIis päivän aikana. Imetysajan ruokinnasta, jolloin 2- 4 viikoilla nartun ravinnontarve on jopa 400 % ylläpitotarpeesta (suuri pentue) on hyvin haasteellista rakentaa koostumukseltaan sellainen, että ravinnontarve tulee tyydytettyä tuolla 700 gramman päiväannoksella. Ongelmia tuottaa vielä se, että narttu usein kiukuttelee syömisensä kanssa. Omalta osaltani olen ratkaissut ongelman pitämällä ruokaa saatavilla koko ajan jolloin narttu saa syödä silloin kun se haluaa, ilman paineita. Joseran Family -kuivamuonaa Kenkku on saanut 4. tiineysviikosta alkaen, samaa muonaa saavat myös pennut aikanaan starttimuonakseen. Kuivamuonan lisänä Kenkulla on tarjolla keitettyjä kananmunia, kylmäpuristettua rypsiöljyä, kananrasvaa, keitettyä kalaa, keitettyä perunaa sekä AB- piimää. Kaikki raaka-aineet on valittu niiden optimaalisten kivennäispitoisuuksien, laadukkaan valkuaisen sekä hyvän sulavuuden perusteella.

Kuten eilen mainittiin, pentujen nimet on nyt päätetty, teemanaan toisen maailmansodanaikaiset panssarivaunut. Nartusta tuli Comet ja uroksista Crusader ja Cromwell. Työnimet säilyvät kuitenkin vielä päivittäiskäytössä. OmaKoira- palvelun kautta on tänään lähtenyt pentujen esirekisteröinti Kennelliittoon. Seuraavaksi on vuorossa viikolla 50 tapahtuva pentujen tunnistusmerkintä ja eläinlääkärintarkastus Tuomo-sedällä. SKL tunnistusmerkintäohjeen mukaan pentu voidaan mikrosiruttaa aikaisintaan 5 viikon iässä. Kun sirut on asennettu ja eläinlääkäri tehnyt sähköiset merkinnät samaisen OmaKoiran kautta, on kaikki toimenpiteet valmiina varsinaista rekisteröintiä varten. SKL mukaan tämän pitäisi sujua nopeasti, koska pennut ovat nyt jo tietokannassa. Tämä on ensimmäinen kerta kun pääsen OmaKoiraa kokeilemaan; hyvältä vaikuttaa tähän saakka joskin ohjeet ovat mielestäni hieman hajautettuina eri dokumentteihin.